Resitrix EPDM

Resitrix

Resitrix bestaat uit een glasvezel-gewapende EPDM toplaag met een bitumineuze onderlaag. Het kan op een bestaande bitumen onderlaag worden aangebracht en is zo robuust dat het zelfs voor bruggen en tunnels gebruikt wordt.

De meest robuuste dakbedekking

Er bestaan diverse varianten van Resitrix voor verschillende toepassingen als dakbedekking voor platte daken, dakgoten, groendaken (Resitrix is wortelvast), sporthallen, parkeerdaken, hellingsbanen, brugdekken, tunnels en bekleding van kelders.

Resitrix heeft als voordelen:

  • Glasvezel-gewapend EPDM rubber met hoog rekvermogen,
  • Daardoor buitengewoon robuust,
  • Het hele jaar door verwerkbaar,
  • Wortelvast, rotvrij, hoog elastisch,
  • UV- en ozon-bestendig, droogt niet uit,
  • Milieuvriendelijk: geen halogenen, weekmakers of plasticizers,
  • Verwachte levensduur van minstens 50 jaar.

Resitrix is door zijn glasvezel-gewapende EPDM toplaag de meest robuuste dakbedekking ter wereld en wordt o.a. gebruikt voor brugdekken en tunnels. Alle producten zijn intern gewapend met glasvezel. Deze wapening zorgt voor stabiliteit en een hoge inscheurweerstand. Het intern wapeningsnet beschermt Resitrix tegen beschadiging door vallende voorwerpen. Dankzij de hoge elasticiteit is het zeer goed bestand tegen scheuren en perforaties.

Uitvoeringen in winter of zomer en zelfs bij extreme weersomstandigheden zijn kwalitatief even duurzaam. Resitrix vergt een minimaal onderhoud. Het is steeds beloopbaar voor onderhoud van het dak en de apparaten die erop staan. Het is een duurzame oplossing voor elk plat dak!

Thermische gelaste naadverbindingen

De kwaliteit, garantie en levensduur van uw dak wordt in grote mate bepaald door de overlapverbindingen. Dankzij de SBS bitumenlaag kan Resitrix gelast worden met hete lucht. Daardoor kunnen twee banen perfect aan elkaar worden gesmolten: de hechtlaag en bitumenlaag vormen een naad met waterdichtheid. Zodra bitumen uit de naad vloeit, is de naad dicht. Door de zichtbare bitumen is tijdens inspecties altijd een visuele kwaliteitscontrole mogelijk.

Resitrix is brandveilig

Resitrix voldoet als enige EPDM-afdichting aan de brandklasse A1 mits aangebracht met de Alulon MF coating. Alulon MF geeft een zilvergrijze kleur aan het dakoppervlak. Hierdoor wordt de zon weerkaatst. De temperatuur op het dak wordt gemilderd. Alulon MF houdt mos- en algengroei tegen op het dak, zodat regenwater helder blijft. Voor deze specifieke toepassing wordt Alulon MF Coating aangebracht in 2 lagen.